Telefoon

+ 32 495 53 86 73

Email

caroline.commenne@telenet.be

Adres

Kleine Sint-Jansstraat 17 - 8500 Kortrijk

“Een vrouw brengt gemiddelde één derde van haar leven door in de menopauze. Op de gynaecologische raadplegingen over overgangsklachten bleek dat er een grote nood bestond aan extra begeleiding”, zegt prof. dr. Herman Depypere, arts bij de Vrouwenkliniek en vicepresident van de Belgian Menopauze Society. Hij is dan ook de grondlegger van de opleiding ‘Postgraduaat Menopauzeconsulent’.

De gemiddelde, natuurlijke menopauzeleeftijd van de vrouw bedraagt 51 jaar. Voor de leeftijd van 45 jaar spreekt men van een vroege menopauze en voor de leeftijd van 40 jaar van een premature menopauze. De gestegen levensverwachting van de Belgische vrouw heeft de kaap van de 80 jaar overschreden en maakt dat zij meer dan een derde van haar leven postmenopauzaal doorbrengt waarvan een groot deel actief in het arbeidscircuit.

Voor meer dan driekwart van de Belgische vrouwen gaat de menopauze gepaard met fysieke en/of psychische klachten. Er zijn wel meer dan dertig klachten die kunnen optreden. Deze zijn zeer uiteenlopend. Sommigen hebben klachten die zo heftig kunnen zijn dat normaal functioneren moeilijk wordt.

De menopauzeconsulent geeft advies, beantwoordt vragen en leert u met uw veranderende lichaam om te gaan. Indien nodig, wijst ze de weg naar de juiste zorgverlener.

Bij de menopauzeconsulent krijgt u inzicht. “Hoe pak ik mijn klachten aan?”
U krijgt info over bio-identieke hormonen maar leert ook hoe voedingssupplementen u van uw klachten kunnen verlossen. U wordt geholpen zodat u uiteindelijk de juiste keuze kan maken, een keuze die best bij u past.

 

Wil u een graag een consult?
Aarzel niet en neem contact op met
how2balance, Kleine Sint-Jansstraat 17, 8500 Kortrijk
0495 538 673

Consulten vinden plaats op afspraak
Maandag t.e.m. vrijdag: 9u-12u  of na 18u.

Prijs: 50 euro
Betalingsmogelijkheden: contant of payconiq