Telefoon

+ 32 495 53 86 73

Email

caroline.commenne@telenet.be

Adres

Jan Breydellaan 30 - 8500 Kortrijk

Bij how2balance geloven we dat elke vrouw het verdient om klachtenvrij menopauzaal te zijn. Ik help jou naar de beste resultaten, door jarenlange ervaring en samenwerking met de beste experten.

“Een vrouw brengt gemiddelde één derde van haar leven door in de menopauze. Op de gynaecologische raadplegingen over overgangsklachten bleek dat er een grote nood bestond aan extra begeleiding”, zegt prof. dr. Herman Depypere, arts bij de Vrouwenkliniek en vicepresident van de Belgian Menopauze Society. Hij is dan ook de grondlegger van de opleiding ‘Postgraduaat Menopauzeconsulent’.

De gemiddelde, natuurlijke menopauzeleeftijd van de vrouw bedraagt 51 jaar. Voor de leeftijd van 45 jaar spreekt men van een vroege menopauze en voor de leeftijd van 40 jaar van een premature menopauze. De gestegen levensverwachting van de Belgische vrouw heeft de kaap van de 80 jaar overschreden en maakt dat zij meer dan een derde van haar leven postmenopauzaal doorbrengt waarvan een groot deel actief in het arbeidscircuit.

Voor meer dan driekwart van de Belgische vrouwen gaat de menopauze gepaard met fysieke en/of psychische klachten. Er zijn wel meer dan dertig klachten die kunnen optreden. Deze zijn zeer uiteenlopend. Sommigen hebben klachten die zo heftig kunnen zijn dat normaal functioneren moeilijk wordt.

De menopauzeconsulent geeft advies, beantwoordt vragen en leert u met uw veranderende lichaam om te gaan. Indien nodig, wijst ze de weg naar de juiste zorgverlener.

Bij de menopauzeconsulent krijgt u inzicht. “Hoe pak ik mijn klachten aan?”
U krijgt info over bio-identieke hormonen maar leert ook hoe voedingssupplementen u van uw klachten kunnen verlossen. Onterechte paniek rond hormoonsubstitutietherapie tijdens de menopauze? U wordt geholpen zodat u uiteindelijk de juiste keuze kan maken, een keuze die best bij u past.

 

Wil u een graag een consult?
Aarzel niet en neem contact op met
how2balance, Jan Breydellaan 30, 8500 Kortrijk
0495 538 673

Consulten vinden plaats na afspraak.
Maandag t.e.m. vrijdag: van 9u – 19u
Tijdens een eerste consult krijgt u een schat aan persoonlijke informatie.
Extra telefonische vragen na een consultatie zijn praktisch niet haalbaar en beantwoord ik graag tijdens een vervolgconsult.
Voor evaluatie en verder advies wordt een tweede consult dus zeker aangeraden.

1ste consult €60,00  (80 min)
Vervolgconsult €50,00
Betalingsmogelijkheden: contant of payconiq

In de media

Krant van West-Vlaanderen 03-09-2021
De Morgen – Themaspecial Vrouwen – maart 2021
Nieuwsblad 26-01-2021