Telefoon

+ 32 495 53 86 73

Email

caroline.commenne@telenet.be

Adres

Jan Breydellaan 30 - 8500 Kortrijk

Voor meer dan driekwart van de Belgische vrouwen gaat de menopauze gepaard met fysieke en/of psychische klachten. Er zijn wel meer dan dertig klachten die kunnen optreden. Deze zijn zeer uiteenlopend. De één heeft bijna geen klachten. De ander ervaart vaak wel klachten en sommigen hebben klachten die zo heftig kunnen zijn dat normaal functioneren moeilijk wordt.

De consulenten geven advies, beantwoorden vragen en leren de vrouwen met hun veranderende lichaam om te gaan. Indien nodig, wijzen ze de weg naar de juiste zorgverlener.

‘Op de gynaecologische raadplegingen over overgangsklachten bleek dat er een grote nood bestond aan extra begeleiding’, zegt prof. dr. Herman Depypere, arts bij de Vrouwenkliniek en vicepresident van de Belgian Menopauze Society. Hij is dan ook de grondlegger van de opleiding ‘Postgraduaat Menopauzeconsulent’.

Bij sommige vrouwen ligt het accent op bewustwording en begeleiding. Hen helpen we bijvoorbeeld met extra zelfzorg en het aanvaarden dat niet alles met een pilletje op te lossen valt. Bij andere vrouwen blijkt hormoontherapie of begeleiding voor osteoporose of hun suikerhuishouding noodzakelijk. Hen verwijzen we door naar een gynaecoloog, endocrinoloog of andere collega. En in sommige gevallen is een consult bij een seksuoloog of bekkenbodemspecialist dan weer zinvol.’

Er leven nog heel wat misvattingen over de menopauze. ‘Door de vrouwen die op consultatie komen goed te informeren en ervaringen van anderen te delen, helpen we hen bewuste keuzes te maken, bijvoorbeeld op het vlak van medicatie.’ Ook daarna blijven de consulenten beschikbaar voor de patiënten, die vaak nog vragen hebben over de therapie die hen is voorgeschreven.

Daling van oestrogeen brengt veelal droge en extreem gevoelige huid teweeg. Bij How2balance hebben we voor elk huidprobleem een oplossing. Zéker ook voor de intieme zone. Droog, trekkerig, prikkend en jeukend gevoel worden verleden tijd.

Wil u een graag een consult? Aarzel niet en neem contact op met How2balance, Jan Breydellaan 30, 8500 Kortrijk
0495 538 673